Oldalak

2013. február 8., péntek

A hónap könyvei - 1. évf. 1. sz.

Nos, most már rendesen jelentkezek a rovattal.
2013. 1. évfolyam 1. szám
2013 január
A szokott módon a könyvek ABC sorrendben vannak.

1. Claudia Gray : Balthazar

Hogyan kaparintottam meg : Ha már Berettyóújfaluban jártam, beugrottam az Alexandrába, és megvettem eme gyöngyszemet, és így Claudia Gray összes magyar műve szerepel a polcomon.

Fülszöveg :

Balthazar, a vámpír több száz éve egyedül van – szövetséges és szerelem nélkül. Ideje szembenézni a múltjával, és a szíve szavát követni végre.

Amikor beleegyezik, hogy megvédi Skye Tierney, az egykori Evernight Akadémia halandó diákja életét, még nem tudja, milyen veszélyes játékba keveredik.

Skye újonnan felfedezett természetfeletti képességei magukra vonják a gonosz, csábító vámpír, Balthazar és a családja gyilkosának figyelmét is. A nagy hatalmú vámpír most azt tervezi, hogy Skye tehetségét a saját gonosz céljai eléréséhez használja ki.

Balthazar bármit megtenne, hogy megállítsa Redgrave-et, és beteljesedjen régóta táplált bosszúvágya. Miközben Skye és Balthazar együtt szállnak szembe a gonosszal, közelebb kerülnek egymáshoz, mint valaha gondolták.

 A borítón, mint látható, nem Bianca szerepel, habár az első tervnél ő volt, és a változatosság kedvéért szép világos zöldeskék arcot kapott. De, mivel nem is róla szól a történet, leváltották. Szerintem ez a szebb. A gyűrű a borítón gyönyörű. Amikor beleolvastam az Örökéjbe, megtetszett Balthazar, mint karakter. És örülök, hogy az ő története is megjelent hazánkban.

2. Kami Garcia & Margaret Stohl : Beautiful Darkness - Lenyűgöző sötétség

 Hogyan kaparintottam meg : Az első rész filmváltozata februárban a mozikba kerül, itthon is, és megrendeltem, hogy ott legyen, ha netán nagyon vágyakoznék tovább olvasni.

Fülszöveg :

Kami Garcia és Margaret Stohl első könyve, a Lenyűgöző Teremtmények Macon halálával ért véget, és a Tizenhét hold című dallal, mely előrevetítette a hőseinkre váró további megpróbáltatásokat. A megrázó temetés után Ethan kénytelen azzal szembesülni, hogy a gyászba boruló Lena egyre inkább magába fordul és szándékosan eltávolodik tőle. Ráadásul féltékenyen veszi tudomásul, hogy megjelent a színen egy rivális: a rejtélyes természetfeletti lény, John Breed, aki az időközben visszatért Ridley segítségével elhiteti a magába roskadt Lenával, hogy létezik egy Nagy Gát nevű hely, ahol megszabadulhat a nehéz döntések súlya alól, és önmaga lehet. A lány így megszökik a gonosz kettőssel, de Ethan, néhány aggasztó látomás, valamint Marian új kutatósegédje, a briliáns elméjű, csillagászatban is jeleskedő Őrzőtanonc, Liv segítségével rájön, hogy Lenát veszély fenyegeti. A mindig megbízható baráttal, Linkkel, valamint egy különleges sziámi macskával, Lucille-lel kiegészülve felkerekednek a Halandó fizikai törvényeket meghazudtoló Járatokban, hogy megmentsék a lányt… Vajon sikerül nekik, amikor egy Vérfalka liheg a nyomukban, és az alattomos Sarafine sem adta fel, hogy lányát a maga oldalára állítsa? A folytatás, változatlan hűséggel a déli gótika tradíciójához, nem okoz csalódást azoknak, akik kedvelték az első kötetet. További meglepő titkokat tár fel az Igézők világáról, Ethan édesanyjáról, és a csak látszólag unalmas kisváros, Gatlin lakóiról. Semmi sem az, aminek látszik, és talán még a halál sem olyan végeleges…

Az első rész nem rossz, amit olvastam belőle, abból még nem lehet ezt annyira eldönteni. Nem rossz.

3. Rachel Caine : A morganville-i vámpírok 2. - Élőhalottak bálja

 Hogyan kaparintottam meg : Megvettem az Alexandrában. Ennyi.

Fülszöveg :

Claire Danversnek nem egyszerű az élete. Zseni létére olyan suliba kell járnia, ahol sajnos nem számít ki milyen okos: ha nem tartozol a menő csajok klikkjéhez, pokollá teszik az életedet. Ráadásul a várost, ahol tanul, vámpírklánok uralják.

Rachel Caine nagysikerű sorozatának második kötetében Claire-re újabb megpróbáltatások várnak. Bár a kollégiumból sikerül elköltöznie, és talál egy egész jó kis albérletet, a problémák nem oldódnak meg. Eleinte egész jól alakulnak a dolgok: Claire összejön az egyik lakótársával, a jóképű Shane-nel. De aztán egy szempillantás alatt véget ér az idilli állapot, miután beállít Shane apja, a bosszúszomjas vámpírvadász a motoros bandájával. Ezek a fickók nem válogatnak az eszközökben és módszerekben, ha vérszívókat gyilkolhatnak… Shane-t megvádolják, hogy eltett láb alól egy vámpírt, aztán rács mögé kerül, és halálra ítélik. A gyilkossági ügy a vámpírok és az emberek közötti tűzszünet végét jelentheti. Az idő pedig vészesen fogy ugyanis a vámpírok egyik nagyhatalmú vezére, Oliver szeretné minél előbb letudni a kivégzést. Claire és barátai két tűz közé kerülnek, és törhetik a fejüket, hogy hogyan másszanak ki a csávából.

Közben a campuson az év legnagyobb bulija készül, ahová Claire és Eve is meghívást kap. Az ötlet jónak tűnik, de mire kiderül, hogy miért hívták meg őket, elszabadul a pokol: emberek és vámpírok, élők és holtak csapnak össze. Mindenki vérre szomjazik, de persze senki sem az, akinek látszik…

”A Twilight-rajongóknak ezt mindenképpen el kell olvasniuk.”
Word Nerd

A sorozat nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és mivel az első rész már megvolt, ezt gyorsan beszereztem, hogy minél előbb tudjam olvasni.

Ezeket szereztem be januárban idén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése