Oldalak

2013. február 9., szombat

Kerstin Gier : Időtlen szerelem trilógia 1. - Rubinvörös

Hol és hogyan történt a nagy találkozás : A tizenegyedik születésnapomra kaptam meg. Idén jutottam el oda, hogy elolvassam.

Az Időtlen szerelem Trilógia 1. része
Fülszöveg :

Mitévők legyünk, ha egyszerre a múltban találjuk magunkat, és csak annyit tudunk, hogy az üküküküküknagyapánk lovát Kövér Anninak hívták?

Úgy van: megőrizzük a hidegvérünket. Legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn, amikor kiderül: nem elég, hogy ő örökölte a családban az időutazásért felelős gént, de ráadásul az a feladat is neki jutott, hogy rendbe szedje a múltat. És mindennek a tetejébe épp ezt az arrogáns Gideont kapja útitársul! Az össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti magát a nem éppen hétköznapi kalandokba. Gwendolyn hamarosan megtapasztalja, hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást, és ez régen sem volt másképp. És, hogy már a múltban sem úgy mennek a dolgok, mint egykoron…

A könyvről :

- Gondolatok : A könyv nagyon tetszett. Ilyen témában (időutazás) még nem olvastam. Az írónő szerintem nagyon eredeti volt, amikor kitalálta, hogy mi hogy működik. A könyvet gyorsan felfaltam, még iskolaidőben is olvastam hajnali negyed kettőkor. Igaz, másnap megvoltak eme tett eredményei, de megérte. Az eleje kicsit nehezen indult, de amikor belejöttem, akkor csak úgy, csiribí-csiribá hipp-hopp eltűntek. Gyorsan. De ezt fel sem lehetett fogni. Egyszerűen nem. Hogy olyan jó könyv, és elolvastam, és áááhhh!

- Lényeg & Vélemény : Van nekünk egy főszereplőnk, bizonyos Gwendolyn Shepard. Neki van egy legjobb barja, Leslie Hay. Eddig oki, ugye? Tipikus történet, főszereplő csajszi barátnővel. Gwendolyn családja elég érdekes, bár ez nem fejezi ki teljesen, amit ki szeretnék. Ki van itt? Egy nagymama, aki akár egy, egy... nem is tudom. Szigor. Tartás, viselkedés, beszéd. Ezekre kell figyelni a jelenlétében. Van nekünk Gwendolyn anyukája (csípem az ő karakterét), Nick és Caroline, a fiatalabb testvérek. Egy nagynéni, aki csakis a lányát isteníti, a többi gyerek családtagot lenézi. A nagynéni lánya, Charlotte, egy utálatos Hisztikirálynő, ahogy én hívom. És még van nekünk a nagyapa "látomásokkal megáldott" húga, Maddy néni, és egy háztartási alkalmazoott, bizonyos Mr. Bernhard, aki egy kicsit titokzatos gyilkoshoz hasonlít, ugyan is este járkál a házban, mint valami holdkóros.

Az egész család tudja, mi az az időutazás. Charlotte kiasasszonyt készítik fel azz időutazásra, ugyanis mindenki úgy gondolja, hogy ő lesz az utolsó időutazó. Hogy ezt honnan a fenéből szedték? Onnan, hogy Isaac Newton (igen, az a Newton!) kiszámolta, hogy a jövőbeli időutazók mikor fognak születni. Az első időutazás (mostantól temportálásnak hívom, ugyanis a könyvbe is így van!) tünetei fejfájás, szédülés meg ehhez hasonló dolgok. Charlotte már küzd ezekkel a tünetekkel, és így az egész család fel van készülve arra, hogy Charlotte temportál.

De amikor Gewndolyn elindul a boltba, hogy Maddy néninek hozzon citromos cukrot, egyszerre a múltban találja magát. Igen, igen. Gwendolyn lett az időutazó. Mert ugyebár ugyanazon a napon születtek. De erre senki nem gondolt, mer Gwendolyn anyja meghamisította a születési dátumot, és reménykedett, hát ha nem Gwendolyn a tizenkettedik.

De persze ez nem így lett.

A könyv nekem nagyon tetszett, és csajok, figyelem, új pasijelölt :

Gwendolyn persze beleszeret, de ezt mindenki gondolhatta! A szerelmi szál is tekeredik az egész sorozatban, és az első rész végére lesz egy kis biztatás az olvasóknak. Na jó, olyan függővéget írt az írónő. hogy alig bírtam magammal, hogy el ne kezdjem olvasni hajnali negyed kettőkor a második részt. De tényleg. Nagyon jó volt. Az oldalak szó szerint elfogytak. Olyan féle könyv ez a könyv, hogy ha belelendülsz a tröténetbe, akkor nehéz kizökkenni.

Az időutazásra szeretnék még kitérni. Szerintem az írónő nagyon jól megoldotta, hogy kellett ide kronográf meg vér meg minden.... A temportálás rendszerezésére találta ki a kronográfot.






A végére minden kiteljesedett, nekem tetszett, jött csomó megválaszolatlan relytély, és persze mindez majd biztos harmadik részbe derül ki, de addig még 2szer ennyi kérdés fog jönni...

Egy kép Gwendolyn-ról is, mert ő a főszereplő csajszi :

Szerintem ez a kép magáért beszél.

A könyv német eredetileg, és csináltak filmet is. Idén, 2013. március 14-én mutatják be Németországban.

Magyarországi bemutatásról sajnos még nincs hír.






















Kiadó : Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve : 2010

Eredeti kiadás éve : 2009

Eredeti cím :  Rubinrot

Borító : 4/5 pontból

Történet : 4/5 pontból

Karakterek : 4/5

Kedvenc karakterek : Gwendolyn, Leslie, Gideon, Maddy néni,

Oldalszám : 336

Ami emelt az eredményen : Időutazás, a szerelmi szál nem tette nyálban tocsogó regénnyé a művet,

Ami rontotta az eredményt : Charlotte, Glenda néni állandó hisztizése, A Páholy tagjainak okoskodása.

 Akit esetleg érdekel a könyvből egy kis részlet, annak KATT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése