Oldalak

2014. január 4., szombat

Juss Accardo : Denazen 1. - Touch - Érintés

Történetem a könyvvel : @Greylupus-tól hallottam róla, aki tényleg #1 számú rajongója a sorozatnak (és persze Kale-nak), és akkor ott jártam már, hogy zet én is nagyon akarom olvasni, aztán elindult a hír, hogy a KKK kiadja. Nos, 2013 Karácsonyára megjelent, és a fa alatt várt rám a Jézuska jóvoltából.

 A kötet a Denazen-sorozat 1. kötete.

Fülszöveg : Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot.

De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna.

De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át.

Á, igen, és az érintése? Az halálos.

Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra.

A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni.

A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.

Rájöttem az első tíz oldal után, hogy a könyv totális kedvenc lesz. Tipikusan az az elkezdem, és egy atombomba se tudná kiszedni a kezemből annyira ragaszkodom hozzá. A lapok csak fogytak, így elég hamar a végére értem. Új értelmet nyert az a szó, hogy letehetetlen.

Tehát itt van nekünk a főhősünk, Dez, egy tizenhét éves, adrenalinfüggő, belevaló és tökös csaj. Az ő hobbija azon kíbül, hogy tetőkről ugrál le és ilyenek, felbosszantja az apját, a lehető legnagyobb mértékben.

Épp hazafelé tart egy buliból, amikor a töltésnél találkozik egy fiúval, aki úgy néz ki, mint akit egy kaktuszokkal teli ládába dobtak volna ki egy repülőből. A fiút egy tucat ember üldözi. Dez elbújtatja, majd félrevezeti az embereket. És Dez gondolkodik. Ott áll előtte egy jóképű, izmos fiú. Kapva kap az alkalmon, és hazaviszi.

A fiú Kale néven mutatkozik be. Dez elküldi zuhanyozni. Mikor visszajön, immár tisztán, még Dez cipője rajta van, és áll rajta a víz. Dez kérdőre vonja, hogy miért zuhanyozott cipőben.

Elmennek Dez szobájába, és Kale úgy nézi a dolgokat, a DVD-t, a vázát, mint ha soha életében nem látta volna ezeket a képeket.

Ezután a nappaliban megnézik a családi fényképeket, és hazaérkezik Marshall Cross, Dez apukája, aki a Denazen ügyvédi Iroda vezetője.

2014. első könyve volt ez nekem, és bevallom, beleválasztottam. Ha arra gondolok, hogy halogatni akartam nyárig vagy tovább... Egy tökéletes könyvvel indítottam az évet.

A történetvezetés egyszerűen zseniális, imádom Jus fogalmazását, nagyon tudja, hogy mit milyen mértékben hova kell rakni. Úgy rakta egymás után az eseményeket, hogy még véletlenül se tudd letenni a könyvet. Ami ennél a könyvnél kicsit nyugisabb jelenet, az más könyvnél a könyv tetőfoka. Dugig volt akcióval, más könyveknél a szerző három regénybe nem rak bele ennyit, mint amit egyetlenegybe belesűrített Jus. A történet folyamatosan pörög, és ha egy kicsit belassul, akkor a karakterek jellemvonásait ismerhetjük meg. Ez nagyon jól volt így összekreálva.

Az akció mellett nagyon fontos szerepet kap a fantasy szál is, kicsit olyan, mint az X-MEN. De ettől függetlenül nagyon jól kitalált, és mellép nagyon jól ki is van dolgozva, ami nem mondható el minden könyvről.

A YA (Young Adult) könyvek elengedhetetlen tartozéka a szerelmi szál, amit Jus végig profin vezetett. Két akciójelent között elővette, majd eltűnt, és megint visszajött. Többször is szerepet kapott a Dez és Kale közötti kapcsolat.

A karakterek, na, ez volt az egyik ok, amiért nagy kedvencemmé vált a könyv. A másik a story. Tehát mit ér a jó story csapnivaló karakterekkel? Semmit. Éppen ezért fontos, hogy ki legyen dolgozva ez a szekció is. A főhősünk, Dez már belopja magát a szívebe az első oldal után, stílusával és mindenével együtt. Nem az a törékeny nebáncsvirág, aki az ilyen fantasy könyvek főszereplője szokott lenni. Olyanokat eszik reggelire az apja kávéja mellé. Hiába volt neki minden új, hiába volt ledöbbentő és felfoghatatlan, ő elfogadta és ment tovább. Nem az volt, hogy úristen, ilyen létezik?, és megállt a legnagyobb káosz közepén tíz percre szájat tátani. Tehát a női főszereplőnk tökéletes volt.

Kale, a férfi főszereplő egy imádni való karakter, Dez mellett ott van az első helyen. Szegény bezárva élt, a szabadság teljesen új volt számára. Dezzel együtt ők valami akkor nagy párost alkotnak. Hú, gyerekek, ez nagyon állat volt.

A mellékszereplők se voltak pudingok, volt itt minden.

Tehát összességében egy nagyon jó könyvet kaptunk, remélem, az első és második rész közti novellát is megkapjuk. Imádom!

A könyvért köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!

Kiadó : Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve : 2013


Eredeti kiadás éve : 2011

Eredeti cím : Touch

Goodreads : 7312 csillagozásból 3.90
Borító : 6/5 pontból - Örülök, hogy megtartotta a Kiadó.

Történet : 6/5 pontból

Karakterek : 5/5

Kedvenc karakterek : Dez, Kale, Brandt

Oldalszám : 366 oldal

Ami emelt az eredményen : A karakterek, Dez, Kale, Dez & Mercy első találkozása, humor

Ami rontotta az eredményt : -

Akit esetleg érdekel a könyvből egy kis részlet, annak KATT!

Szuper áron itt (kemény) és itt (puha) tudjátok megrendelni a Kiadótól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése