Oldalak

2014. június 24., kedd

Jennifer Bosworth: Struck 1. - Villámtól sújtva

Történetem a könyvvel: A molyon kaptam egyet egy szülinapi ajándékozáson, és egyet @schesztiஐ-től, szülinapomra és gyógyulási ajándékként. :)

A kötet a Struck sorozat 1. kötete. 

Fülszövege:  Mia Price villámfüggő. Számos villámcsapást túlélt már, de folyamatos vágyával, hogy részesedjen a vihar energiájából, veszélybe sodorja önmagát, és a körülötte élőket.

Los Angeles azon ritka helyek egyike, ahol Mia biztonságban érezheti magát függőségétől, hiszen csak elvétve csap villám a városra. De amikor a várost lerombolja egy földrengés, Mia mennyországa egy csapásra a veszélyek és a káosz aknamezejévé változik. A hajdani tengerparton áthatolhatatlan sátortáborok nőnek. Az összeomlott belváros senkiföldje lesz, ahol éjszakánként egy „kószáló” buli hol az egyik, hol a másik elhagyatott épületet „bérli ki” magának. A bulizókat egy megmagyarázhatatlan erő vonzza pusztulás színhelyére. A katasztrófa után megerősödik két szekta, melyek szemben állnak egymással. De mindkét szekta végítéletről szóló próféciájában Mia Price játssza a főszerepet. Biztosak benne, hogy Mia Price kapcsolatban áll a földrengést kiváltó elektromos viharral, és a közeledő, sokkal pusztítóbb égszakadással-földindulással.

Mia Price szeretne megbízni a titokzatos és vonzó Jeremyben, amikor az megígéri, hogy vigyáz rá, de attól tart, a srác nem az, akinek mondja magát. A szenvedély és az energia, ami egymáshoz vonzza őket, a végüket jelentheti. Amikor eljön a végzetes vihar, Miának mindent kockára kell tennie. Szörnyű erejét szabadon engedi, hogy megmentse szeretteit, vagy elveszítsem mindent.

Mia Price elmondja nekünk, hogy ő kicsoda-micsoda a könyv elején. Na, itt szerettem bele a könyvbe.

Utána pedig álmodik, hogy egy szemüveges fiú áll ott tőrrel az ágya mellett, aki észreveszi, hogy Mia felébredt, majd hátrál, leejti a tőrt és eltűnik. Reggel Mia észreveszi, hogy lent nyitva volt az ablak, és egy karcolás van ott, ahol leesett a tőr. Furcsa. Utána átmegy az édesanyjához, hogy elköszönjön tőle, amíg elmegy az iskolába az öccsével. Erre az anyja közli, hogy valami fiú lesi a házat.

Lent vannak a kocsinál, amikor az öccse ad pénzt egy olyan embernek, akinek a földrengés miatt nem maradt otthona. Erre Mia leteremti, hogy ezt fejezze be, mert ráakaszkodnak, és egy biztos is odamegy, hogy elűzze a kéregetőt. Miának eszébe jut, hogy mit mondott az anyja, és a biztost megkéri, hogy figyeljen a házra.

Mia és az öccse megérkeznek a suliba, ahol az ebédlő tele van a földrengésben eltűntek és meghaltak képével, és a Követőkkel. A Követők a Próféta imádói.

Ezek után éppen órára tart, de útközben koccannak egy csajjal, Katrinával, aki leönti kávéval. Beszalad a mosdóba, ahova bemegy egy csaj is, aki a Próféta örökbefogadott gyereke. A csajszi megpróbálja áttéríteni, de nem sikerül, eközben megjelenik Katrina is, aki "kiküldi" a csajt a mosdóból. Utána kártyát vetnek, és Mia kihúzza a ...

Na, ez a könyv is gyorsolvasós volt, 2 napba telt. Imádtam. Az egészet. Imádtam.

A főhősünk, Mia, akinek a nevét eddig kismilliószor leírtam fentebb, erős csajszi volt, engem Deznee "Dez" Cross-ra (Touch) emlékeztetett. Szegény csajt mindenki akarta; a Követők és a Keresők is. Én szerintem nem tartottam volna ki a Mia helyében.

És ott volt Jeremy is, akit egy bizonyos jelenet után utáltam egy ideig, de utána megint jó volt.

Na, a jól ismert összegzés: egy szuper könyv, tele szuper karakterekkel, nagyon-nagyon jó sztorival, és számomra nem vált fordulatokkal. Nagyon várom már a második részt, ám az csak 2015-ben jön - angolul.
Aki esetleg abban a cipőben jár, mint én, annak addig itt van a Struck előzménynovellája, angolul: Prophet.
Egy nagyon jól kidolgozott disztópiasorozat lesz ez, az a véleményem.

Kiadó : Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve : 2013

Eredeti cím : Struck

Eredeti kiadás éve : 2012

Borító : 5/5 pontból

Történet : 5/5 pontból

Karakterek : 5/5 pontból

Kedvenc karakterek : Mia, Jeremy, Katrina

Oldalszám : 368 oldal

Ami emelt az eredményen : a vége

Ami rontott az eredményen : -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése