Oldalak

2014. június 24., kedd

Tudor Hushpush (J. K. Rowling) - A kviddics évszázadai

Történetem a könyvvel: Szeretném elkezdeni a Harry Potter sorozatot, és gondoltam, olvasok előtte valamit, ami kapcsolódik hozzá, hogy egy kicsit tudjam, miről van szó, és pont utazott a molyon.

A kötet a Harry Potter sorozathoz kapcsolódik.

Fülszöveg: Ha önben valaha is felötlött a kérdés: honnan eredhet a cikesz, miként lett a játék elengedhetetlen tartozéka a gurkó, és miért díszíti ezüstszínű hentesbárd a Wigtown Wanderers vérvörös kviddicstalárját – nos, ha mindez érdekli, nem nélkülözheti a Kviddics évszázadai című kézikönyvet. Ez az exkluzív kiadás a roxforti iskolai könyvtár tulajdonában lévő példány másolata, egy köteté, amelyet a diákok talán a leggyakrabban kölcsönöznek ki a sok-sokezer kötet közül.

A kötet megvásárlásával a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta küzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban. Egy olyan munka részese lesz tehát, kedves vásárló és olvasó, amely még a cikeszt három és fél perc után elkapó Roderick Plumton 1921-es teljesítményénél is bámulatra méltóbb.

Albus Dumbledore

A könyv egyáltalán nem hozta meg a kedvem, hogy azonnal rendeljem/vegyem meg a Harry Potter sorozat első részét. Sőt. Inkább ahhoz, hogy tovább halogassam a dolgot. Amúgy ez egy tankönyv, a Roxfort-ban tanulnak belőle.

Olyan, mint egy törikönyv, ami egy sportág fejlődését mutatja be. Rólam tudni kell, hogy nem kifejezetten rajongok a történelemért, és a sportot se nagyon szeretem - bár az Olimpiát imádom, és az úszást, a kézilabdát és a kosárlabdát, meg a röplabdát. És így ezek alapján nem is nagyon tetszett, olyanhoz hasonlított az olvasása, mint amikor törire tanulok.

És bár a Harry Potter 1-2 részét kismilliószor láttam, a 3-4-5. részt pedig csak tízszer, még nem olvastam, és még egy ideig nem is fogom. Majd egyszer természetesen mindenképpen, hiszen egy fantasy-olvasónak egy kötelező mű.

Összegzés: sport-törikönyv. Nekem nem jött be. Akit érdekel a kviddics, annak biztosan tetszeni fog.

Kiadó : Animus Kiadó

Kiadás éve : 2001

Eredeti cím : Quidditch Through the Ages

Eredeti kiadás éve : 2000

Borító : 2/5 pontból

Történet - itt inkább Tartalom : 2.5/5 pontból

Karakterek : -/5 pontból

Kedvenc karakterek : -

Oldalszám : 64 oldal

Ami emelt az eredményen : -

Ami rontott az eredményen : Az egész olyan, mint egy sport-törikönyv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése