Oldalak

2013. október 9., szerda

A hónap könyvei 1. évf. 7. sz.

2013. 1. évfolyam 7. szám
2013. július
A szokott módon a könyvek ABC sorrendben vannak.

1. Benina : Farkasok nemzetsége 1. - Megsebzett szabadság
 Hogy kaparintottam meg : Egy molyos ajándékozáson kaptam meg szülinapomra! :)
Nagyon örültem neki! :)

Fülszöveg : Kr.u. 955.

Egy bajor lány:

Flaviát elragadják otthonából a portyázó magyarok. A lány rabszolgasorsra jut, és az ellenség táborának vezére, Daval dönt az életéről. Flavia minden alkalmat megragad a szökésre, ám a férfi nem ereszti.

Egy Farkas:

Daval a nemzetség élén állva testvéreivel együtt hűen harcol a hazáért. Szünet nélküli kalandozások, csaták teszik ki a mindennapjaikat. A bajor rabszolgalány jelenléte alapjaiban kavarja fel a Farkasok nemzetségének családi békéjét. Daval küzd megmagyarázhatatlan vonzódásával, miközben a világa darabokra hullik, a jövője feketeségbe burkolózik, míg végül az egyetlen, amit biztosnak hisz, hogy Flaviának mellette a helye.

Egy alku, mely megpecsételi mindkettőjük sorsát.

Önmaguk számára is képtelen érzések kelnek életre, és nem tehetnek mást, mint engednek a sodrásának. Rabsága közben Flavia szembesül a valósággal: a magyarok talán nem is olyan barbár népség, mint gondolta.

Csakhogy a lányt, és szerelmének kibontakozását egy nap utoléri a múlt. Mi lehet az, ami még a barbár magyaroknál is jobban megijeszti Flaviát?

A Megsebzett szabadság Daval és Flavia szerelmének nem mindennapi története a magyarok kalandozásának idején.

A véredben lobog az ősi láng!

Nos, Benina új vizekre evezett történelmi-romantikus regényével, meglátjuk, hogy áll neki az új műfaj.  Ebben a könyvben már találhatók Benin rajzok, amik csodaszépek.

2. Christina Dodd : A sötétség örökösei 3. - A sötétség árnyékában
Hogy kaparintottam meg : Szintén egy molyos ajándékozáson kaptam, nagyon örültem neki, és a könyv is nagy öröm volt, mert én abban a hitbe éltem, hogy ez a sorozat is abbamardt, telefonáltam is a Kiadónak, mikor megláttam, hogy új CD könyv, csak h mi, azt nem tudja senki. Akkor azt mondták, még nem tudják mi az. Ma már tudjuk, olvashatjuk tovább a történetet. :)

Fülszöveg : Cserébe a képességért, hogy szívtelen vadállattá változhasson, egy brutális harcos eladta saját és leszármazottai lelkét az ördögnek. Most, ezer évvel később a Wilder testvérek harcba szállnak a bennük lakozó sötétséggel.

A kegyetlen párduccá változás képességével megáldott – vagy megátkozott – Adrik Wilder, akit sötét erő hajt, elhagyja családját, és lemond a tisztességről cserébe a bűnös életért.

Amikor a helyzet úgy hozza, elrabolja az erős akaratú Karen Sonnettet, hogy saját önző céljaira felhasználja. Karen bátorsága és szenvedélye hatására azonban megkérdőjelezi a családját sújtó átok erejét. Amikor pedig felbukkan egy új gonosz erő, Adriknak választania kell: bosszút áll ellenségein, és szabadságot nyer saját lelke számára, vagy megmenti Karent a rá váró sorstól, ami a halálnál is borzalmasabb…

Mint már fent említettem, borzasztóan örültem a könyvek. És habár a Könyvhéten nem beszerezni, nem sokkal utána érkezett, és nagyon örültem neki. Tényleg jó, hogy nem marad abba ez a sorozat sem. Remélem, minél hamarabb jön a 4. rész is, és akkor teljes lesz a sorozat.

3. Karen Marie Moning : Tündérkrónikák 2. - Álom és valóság
Hogy kaparintottam meg : Nyaraláson vettem meg.

Fülszöveg : Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén. Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfi gurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni.
Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.

Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd.

És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is.

A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.

Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.

Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?

Most fogalmam sincs, hogy állok a sorozattal. Merthogy néha nagyon szeretném már olvasni, máskor meg, ó, majd megveszem máskor... Majd egyszer biztos elolvasom, csak az a baj, nem tudom mikor. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése