Oldalak

2014. július 28., hétfő

Cassandra Clare: A Végzet Ereklyéi 2-3. - Hamuváros és Üvegváros

Ez amolyan szedett-vedett poszt, mivel idén nyáron Ani szavaival élve "CC mérgezésben fogok meghalni", és a Bukott angyalok városától folytatom, és mivel azokról szeretnék posztot írni, úgy gondoltam, nem ártana az eddigi 3 olvasott és "posztatlan" könyvről bejegyzést írni, mert az olyan hülyén néz ki, hogy a Csontvárosról van, a Hamuvárosról meg az Üvegvárosról nincs, de a Bukott angyalokról megint van. :D Illetve még annyit zseretnék elolvasni, hogy mindkét könyvet több, mint egy éve olvastam, ezért ezek az értékelések eltérnek a szokottról, és nem tartalmaznak semmilyen bemutatót a történetből, csak az ömlengést! :D

Történetem a könyvvel: Még anno 2011-ben kaptam meg Karácsonyra az elsővel, a harmadikkal és a negyedikkel együtt.

A kötet az A Végzet Ereklyéi c sorozat 2. kötete.

Fülszöveg: Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen. De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja. Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

A könyv előtt olvastam el másodjára az első részt frissítés gyanánt, és akkor valamiért jobban tetszett. Utána olvastam ezt a könyvet is. És ez is annyira, de annyira, de annyira cool volt, hogy az már pofátlanság! Imádtam, nagyon jó volt, a végén megint volt egy "kis csete-paté".
 
Történetem a könyvvel: Fentebb.

 A kötet az A Végzet Ereklyéi c sorozat 3. kötete.

 Fülszöveg: Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.

Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron?

A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, A Végzet Ereklyéinek utolsó darabjában.

Ugyebár úgy volt, hogy ez lesz az utolsó kötet, szóval nagyon nagyon ütősre sikeredett az egész, nagyon gyorsan olvastam el. Folyamatosan pörögtek az események, mindig történt valami. Úgy kell olvasni, hogy ha történt valami, akkor gyorsan be kell csukni, ha szeretnél menni valahová/csinálni valamit, mert két történés között jobb esetben is csak 10-15 oldal van. Vagy két szálon mennek az események, és mire mindkettőnek vége, a másik már megint kezdi... :D
Szóval, ez is nagyon szuper könyv, eddig ez volt a legjobb.

Kiadó : Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve : Hv.: 2010., Üv.: 2011.

Eredeti cím : City of Ashes, City of Glass

Eredeti kiadás éve : 2008., 2009.

Borító : 5/5 pontból, 5/5 pontból

Történet : 5/5 pontból, 6/5 pontból

Karakterek : 5/5 pontból, 6/5 pontból

Kedvenc karakterek : Jace, Magnus, Clary, Isabelle, Sebastian

Oldalszám : 416 oldal, 502 oldal

Ami emelt az eredményen : Minden tetszett, minden tetszett.

Ami rontott az eredményen : -,-

2 megjegyzés: