Oldalak

2014. július 2., szerda

Várólista - TOP 5 Disztópia

TOP 5 Disztópia

5. Suzanne Collins: Az éhezők viadala 2. - Futótűz

Fülszöveg: A Kapitólium dühös.

A Kapitólium bosszúra éhes.

A Kapitólium vért akar látni.

És az igazi harc csak most kezdődik.
Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt.
A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.

Az első részt anno imádtam, öt nap alatt kivégeztem. Sajnos ez a sorozat is azok között a sorozatok között van nálam, aminek imádtam az első részét, valamiért nem jutottam oda a másodikhoz. De idén jön a film a harmadikból, addigra el akarom olvasni a maradék két részt.

4. A. O. Esther: Gombnyomásra 1.

Fülszöveg:
A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot…
2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld már nem hasonlít régi önmagára. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás óta az emberek látják egymás auráját, így nem titok többé, kinek mit rejt a lelke. A „jók” megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. Míg a fal egyik oldalán tengernyi luxusban élnek az emberek, a másik oldalon éhínség, nyomor és katonai vérengzés tizedeli őket.

Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor a szellem utasítására sírt rabol és betörést követ el, mégis jeges zuhanyként éri a hír, miszerint kettős gyilkossággal vádolják. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, miközben súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. Döntenie kell, hogy a becsületére hallgat és a lány pártjára áll, vagy inkább a Mia fejére kitűzött vérdíjjal menti saját bőrét.
Eközben a rémséges vadonban, a Hobbs-birtokon élő két fiatal lány, Ruby és Stella arról álmodnak, hogy szerencsét próbálnak a csillogó nagyvárosban. Munkát vállalnak odaát, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejteget. A felismerés sajnos későn érkezik, és a lányoknak küzdeniük kell, ha élni akarnak.

A vadonban szüntelenül tart a vérontás, gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság a népesség-szabályozásra. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány üldözése eredményez, és ami mindannyiuk életére hatással lesz.
A halálesetek sorra követik egymást. Mia egyre mélyebbre merül a látomásokkal teli rejtélyben, miközben a világ véres valósága is fenyegeti. Öl vagy megölik – nincs más választása, miközben a fojtogatóan sötét múltjából előtörő démonjai is kísértik.
Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben különböző világba vezetnek. Miközben a halál számolatlanul szedi áldozatait, és az élet oly szívbemarkoló csapásokat mér rájuk, mi más segíthetné őket tovább, mint az élet egyszerű szépségeibe vetett hit, a tábortűz hevében sistergő erotika és a latin ritmusra ringatózó szerelem?

Kedves Olvasóm, készen állsz a nagy utazásra?

Ismerem az írónőt, és az Elveszett lelkek c. könyvébe már beleolvastam, és nagyon tetszett. És beszéltem Eszterrel, ő mondta, hogy szerinte kezdjem ezzel. Megfogadom a tanácsát, és remélem, hogy nagyon hamar odajutok most már.

3. Jennifer Bosworth: Struck 0,5. - Prophet

Fülszöveg: Some men are born monsters . . . others are made so.  In “Prophet,” Rance Ridley, the teenage son of a cult leader, lives on an isolated compound, disconnected from modern civilization. There is no running water. No electricity. And no law but the Prophet’s. When Rance is caught in an act of flagrant disobedience, his father delivers the ultimate punishment, and Rance is set on a course that will change everything.  ‘Prophet’ is a disturbing glimpse into the past of the villain of Jennifer Bosworth’s debut novel, Struck

Nos, igen, ez egy angol nyelvű, online olvasható novella. A bejegyzésbe azért került be, mert a Struck-ot imádtam, egyik nagy kedvenceimhez tartozik, és mivel még soká jön a második rész, ezért úgy döntettem, elolvasom ezt a kis novellát, minél hamarabb. De erről írtam már itt.

A novellát itt tudod elolvasni angol nyelven.


2. Veronica Roth: A beavatott trilógia 2. - A lázadó

Fülszöveg: Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

Szintén ugyanaz, amit már leírtam fentebb a Futótűznél, csak itt majd akkor fejezem be majd a sorozatot, amint megszereztem a harmadik részt.






1. Kiera Cass: A Párválasztó trilógia 3. - Az Iagzi

Fülszöveg: A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet.
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön.
Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért.
 

"Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére.
Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz."


Az első részt imádtam, a második rész is nagyon tetszik, szóval nem kérdés, hogy elolvasom-e a befejező részt. De szintén, rengeteg sorozat előnyt élvez a másikkal szemben, és sajnos már ott járok, hogy mindegyik sorozat előnyt élvez a másikkal szemben. Alig várom, hogy ezeket az elhanyagolt sorozatokat is elolvassam.

2 megjegyzés:

  1. Igaz, engem 8 író fog megmérgezni. :) Futótűz, futótűz! Meg alant lévő poszt utolsó 2 tagjához is kezdj hozzá! Én ma akarom kezdeni a herceget. És az is pontos könyv! E-mailt nem írok, mert nem szeretem az e-mail-t, úgyis Moly-on levelezünk! :) XD

    VálaszTörlés
  2. :D :D Okés! :D Olvasom majd a herceget, a Bukott angyalok után :D De hogy mikor jutok hozzá... Ha elküldtem innen minden utazót! :D

    VálaszTörlés