Oldalak

2014. július 28., hétfő

Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek 1. - Az angyal

Történetem a könyvvel: Cassandra Clare könyv.

A kötet a Pokoli szerkezetek trilógia 1. kötete.

Fülszöveg: A mágia veszélyes
– de a szerelem még veszélyesebb!

Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.

Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.

„A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnék élni. Csodálatos”

Stephenie Meyer, a Twilight szerzője

A KÖNYVET MÁR RÉGEBBEN OLVASTAM, EZÉRT NEM A CSELEKMÉNYISMERTETÉSÉRE FEJEZEM A HANGSÚLYT!

Tessa Gray a bátyja után megy Angliába, hajóval. A kikötőnél két nő várja, akik azt mondják, a bátyja küldte őket, hogy elvigyék hozzá. És Tessa beszáll az autóba, amit nem lett volna szabad. A cselekményről csak ennyit, ez tényleg csekély, de nem baj.

A szereplőkről: Elsőnek is Teresa "Tessa" Gray New York-ban élt nagynénjével, aki elhunyt, ezért elindult Londonba, hogy a bátyjához költözhessen. Azután Londonban sok meglepetés éri.

Azután ott van Will Herondale, az ifjú árnyvadász, James Carstairs parabataija. Imádtam az ő karakterét is.


És ott van még James "Jem" Carstairs is, az ázsiai származású árnyvadász. Neki vannak egészségügyi problémái, de nem lövöm le a poént, szépen hegedül.

És akkor összegezve az egész könyvről: Szerintem nagyon jó történet, tetszik, hogy régebben játszódik, annak ellenére, hogy utálom a történelmet, csak nagyon kevés dolog érdekel belőle. De persze Cassandra Clare tudott olyat írni, ami régen játszódik, és talán még jobban is tetszik, mint a jelenben játszódód sorozata. Véltem mondjuk hasonlóságokat felfedezni a két sorozat, a Végzet Ereklyéi és a Pokoli szerkezetek között, pl. Will és Jace nagyon hasonlítanak (majd aki elolvasta A hercegnőt, és látta az extrát, az majd nem lepődik meg, hogy miért :D), és az is hasonlított kicsit, amit Tessa és Will csináltak egymással, akárcsak Clary és Jace. De ettől természetesen el lehet tekinteni, ha a végeredményt nézzük.

Kiadó : Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve : 2012.

Eredeti cím : Clockwork Angel

Eredeti kiadás éve : 2010.

Borító : 4/5 pontból

Történet : 5/5 pontból

Karakterek : 5/5 pontból

Kedvenc karakterek : Tessa, Will, Jem, Magnus

Oldalszám : 468 oldal

Ami emelt az eredményen : Magnus is feltűnt a színen!

Ami rontott az eredményen : -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése