Oldalak

2014. augusztus 2., szombat

Cassandra Clare: A Végzet Ereklyéi 4. - Bukott angyalok városa

MINDENEK ELŐTT MEGJEGYZEM, HOGY A BEJEGYZÉS SPOILERES A KORÁBBI RÉSZEKRE, EZÉRT HA NEM OLVASTAD AZ ÜVEGVÁROST, AKKOR CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASD EL A POSZTOT!

Történetem a könyvvel: Még anno 2011-ben kaptam meg az első hárommal együtt.

A kötet az A Végzet Ereklyéi c sorozat 4. kötete.


Fülszöveg: A háborúnak vége, és Clary Fray izgatottan tért vissza New Yorkba, ahol egy lehetőségekkel teli, új világ vár rá. Szorgalmasan edz, hogy Árnyvadász válhasson belőle, és felhasználhassa különleges képességeit. Édesanyja feleségül megy élete szerelméhez. Az Árnyvadászok és az Alvilágiak végre békében élnek egymással. És ami a legfontosabb, Clary és Jace szerelme végre igazán kiteljesedhet.

Valaki azonban Árnyvadászokat kezd gyilkolni, és az éleződő feszültség újabb véres háborúval fenyeget. Clary legjobb barátja, Simon sem segíthet. Akármerre fordul, valaki maga mellé akarja állítani, hiszen szükségük van az életét megrontó átok rettenetes hatalmára. Arról nem is beszélve, hogy két gyönyörű, ámde veszélyes lánnyal jár egyszerre, akik közül egyik sem tud a másikról.

Amikor Jace minden magyarázat nélkül távolodni kezd Clarytől, a lány egy rejtély kellős közepén találja magát, amelynek a megoldásával valóra válik a legrosszabb rémálma. Rettenetes események láncolatát indítja el, aminek akár az is lehet a vége, hogy mindent elveszít, ami fontos a számára. Még Jace-t is.

Ki lesz szerelmes kibe, és kik között meg a kapcsolat? Ki árul el mindent, amiben valaha hitt? Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi sorozat szívdobogtató negyedik kötetében a tétek magasabbak, mint valaha.

És végre folytatom a CC könyveket!

A könyv elején még nem gondoltam volna, hogy tud még újat mutatni Clare. Hiszen csinált már mindent, még háborút is! De hát gondol valamit az ember, ami aztán nem úgy lesz...

Valójában Clare csak egy trilógiára tervezett, de végül a rajongók nyüstölésére kibővítette a sorozatot hat részre. Én ezt egy nagyon jó ötletnek tartom. Viszont a negyediktől kicsit más lesz a dolog, csak a szereplők egyeznek, a történet teljesen más. Hiszen mire is volt az első háromban? 1 ereklye/könyv és mivel abból három van, ezért 3 könyv és kész. De Clare elővette az elvarrtnak tűnő szálakat, és még három kötet alkotott.

Na, de a könyvről. A könyv elején Simon egy kávézóban vár arra, hogy Isabelle megérkezzen a randijukra. Éppen beszélgetnek, meg minden, amikor odajön két vámpírszolga, akiknek azt a feladatot adta a gazdájuk, hogy vigyék el hozzá Simont. Simon pedig velük tart.

Többet nem is lövök le, majd azok mosolyognak egy jót, akik olvasták Az angyalt. Igen, ugyebár már elértük azt a pontot, mikor váltva kell olvasni a könyveket. A pontos olvasási sorrend: Csontváros, Hamuváros, Üvegváros, Az angyal, Bukott angyalok városa, A herceg, Elveszett lelkek városa, A hercegnő, Mennyei tűz városa (várható magyar megjelenés: október 31.). Én ebben a pillanatban A hercegnél járok, szóval már nincsen sok hátra.

Na de ténylegesen a könyvről. Szerintem fordulópont volt az egész, mert hogy én úgy éreztem, hogy a mellékszereplők kicsit túlságosan is a háttérben vannak az első háromban, de akinek nagy kedvencei Izzy, Alec, Magnus és Maia, azok örülhetnek, ők az előző háromhoz képest elég sokat voltak benne. És érkezik a könyv során a történetbe még egy mellékszereplő is. A Simon fanok pedig külön örülhetnek, mert ez a könyv tele volt Simon-nal.

És akkor összegezve: Szerintem ez a könyv egy kis bemelegítő a további kettőhöz, de ettől függetlenül szuper volt, árnyvadász fanoknak kihagyhatatlan olvasmány. És ugyebár megszoktuk, hogy Clare könyvei végén mindig van valami kisebb-nagyobb csetepaté, és ez ennél a könyvnél sem volt máshogy.

Kiadó : Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve : 2011.

Eredeti cím : City of Fallen Angels

Eredeti kiadás éve : 2011.

Borító : 5/5 pontból

Történet : 5/5 pontból

Karakterek : 5/5 pontból

Kedvenc karakterek : Jace, Magnus, Clary, Alec, Jordan, Isabelle

Oldalszám : 390 oldal

Ami emelt az eredményen : a vége

Ami rontott az eredményen : -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése